Vieraskirja

Vast:kartat

Maastomarssille osallistuvat partiot hankkivat itse kartat parhaaksi katsomallaan tavalla.
Ilmoittautuneille partioille ilmoitetaan hyvissä ajoin toiminta-alue jotta karttojen hankkimiseen jää aikaa.
Suuntaa-antavana ohjeena suosittelen partiolle vähintään 1:40 000 peruskarttaa tai tarkempaa maastokarttaa.
GPS-laitteet ja muut sähköiset kartat sekä suunnistusvälineet on toki sallittuja.

Varustus

Maantielle vaaditaan 10 kg lisäpaino, mutta miksi ei maastoon?

Vast:Varustus

Alunperin oli olemassa vain maantiesarja. Palutteen perusteella perustettiin maastosarja maantien oheen. Maantiellä minimitaakka oli juuri siksi, että voimme puhua marssikilpailusta tai sotilasmarssista, erotuksena puhtaasti kaikille suunnatuista perhetapahtumista. Maastomarssi perustuu enemmän tilanteenmukaiseen toimintaan, ja kaikille partioille toimitetaan ennen marssia ohjeistus vaadittavasta varustuksesta. Koska maastossa tarvitaan yli yön metsässä tarvittava varustus, nousee paino useinmiten yli kymmeneen kiloon. Olemme kuitenkin halunneet jättää mahdollisuuden kehittää varustusta kevyempään suuntaan, joka tietysti palvelee partion suoriutumista mahdollisimman hyvin. Partiot kuitenkin tarvitsevat mukaansa muonan, vettä enemmän kuin maantiepartiot, majoitusvälineet ml.kirveet, puukot yms, tiedusteluun tarvittavat välineet, vaihtovarusteita yms, eli kannettavaa riittä tässäkin sarjassa. Toivottavasti onnistuin vastaamaan kysymykseesi.

varustuksesta

Pitääkö maastomarssilla olla maastopuku tms.?

Vast:varustuksesta

Maastomarssilla ei ole maastopukupakkoa.
Kirkasvärinen ja maastossa selkeästi erottuva vaatetus ei ainakaan helpota partion toimintaa.
Suosittelen maastokelpoista vaatetusta jossa voi toimia vaihtelevissa olosuhteissa. Väri ja kuosi on vapaa.

Kysymys

Ketä tähän kilpailuun on aiemmin osallistunut? Onko taso kova vai ainoastaan paikallisia reserviläisiä?

Vast:Kysymys

Aika laaja kysymys :) Viiden vuoden aikana aika monta(sataa) ihmistä, monet useampana vuonna. Tason kovuudesta en osaa sanoa, kun ei ole konkreettista vertailukohtaa. Lisäksi maantie-ja maastomarssi ovat kaksi melkoisen eri asiaa. Paikallisten reserviläisten kuntoa en väheksyisi, sillä voittajat ovat tulleet joka kerta Etelä-Karjalasta ;) . No mutta, vakavasti puhuen, osallistujia on ollut käytännössä koko Suomesta, pois lukien pohjoisin osa maatamme. Ulkomaalaisia partioita ei ole ollut, koska teemme tapahtumaa omissa nimissämme, ei esim.mikään kattojärjestömme markkinoi meitä ulkomaalaisille RES-,tms-järjestöille. Toisaalta, tapahtumaamme saa osallistua oikeastaan kuka vain, ilman että joku ylempänä oleva toimija määrittelisi osallistujille pakolliseksi jonkin liiton jäsenyyden, Suomen kansalaisuuden tms.
Ehkä tuosta tason kovuudesta voisi sanoa, että maantien voittoon riittää noin 5h marssiaika, ja maastossa 14h marssiajalla ollaan aika kärkikahinoissa, edellyttäen, että ei ole sössinyt muutamaa toiminnallista rastia. Lienet perehtynyt mm.lisäpainovaatimukseen koskien maantiesarjaa yms. Ne toki lisäävät haastetta normaaliin maratooniin verrattuna.

Asenne..

Asenne on ROCK.

Vast:Asenne..

No sehän on se! Mikä olisi enemmän ROCK, kuin itsensä kurittaminen kovimman kautta, ja mukana Suomen kovin radiokanava?

Uusi kommentti